Известие
Collapse
No announcement yet.
как се проверява маслена помпа ?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщениеЕми махни го вала156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Колегата може да има проблем и от друго място, да не е от помпата. Като почнем от запушена маслена система та стигнем до това, че налягането може да се губи от някое друго място-голяма хлабина.
П.С скоро гледах в един сервиз как пишман майстор е направил пълен ремонт на двигател залудо, накрая отново си нямаше налягане на маслото. Всичко се оказа от голяма хлабина на едно колело което предава въртенето от маслената помпа....
Comment
-
верно колеги че го намах тоя балансиращ вал ,но преди да ми се случи тая мизерия двигатела беше много тих,после след първия ремонт беше като трактор.Питах баш майстора и той ми рече че било дизел.магистралите са ми отпушени перфектно,обаче са изтървали с няколко стотни /мисля че беше/вала, при шлайфа и това го установи новия майстор.Исега мисля да разглобим някой мотор 140 к. да видим маслената помпата и белезите и.
---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:41 ----------
има ли го няма ли го????????? и каква е разликата?????????,вече не знам кво правим,а пък всичко е ново /сегменти,биелни и основни лагери гарнитури и двигател втора ръка и т.н.,голям кеф три пъти за два месеца.
Comment
-
Първоначално публикувано от ydonev Покажи съобщениеверно колеги че го намах тоя балансиращ вал ,но преди да ми се случи тая мизерия двигатела беше много тих,после след първия ремонт беше като трактор.Питах баш майстора и той ми рече че било дизел.магистралите са ми отпушени перфектно,обаче са изтървали с няколко стотни /мисля че беше/вала, при шлайфа и това го установи новия майстор.Исега мисля да разглобим някой мотор 140 к. да видим маслената помпата и белезите и.
---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:41 ----------
има ли го няма ли го????????? и каква е разликата?????????,вече не знам кво правим,а пък всичко е ново /сегменти,биелни и основни лагери гарнитури и двигател втора ръка и т.н.,голям кеф три пъти за два месеца.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеТака е..няма.Ама аз четох и останах с мнението че е 136-ка.
mordohy тук не съм съгласен с теб.от 140 к.с. нямат баланс вал и в сравнение с 136 к.с. работи като немски дизел за 100 хил. лв.
Сещаш се!
Не оспорвам нищо, още повече , че съм специалист по моторите на тракторите Фиат, а не на нашите белисими!
Все пак, баланс вала , ако всичко е наред, дори и при тракторите върши чудеса. Мотора просто се успива.
От всички глупости до сега, просто исках да ти кажа, ако имаш такъв, да проверите, дали сте го сложили на белезите му!
Той се центрова( при тракторите) заедно с маслената помпа.
Имам един приятел в Гърция, дето е мърляч като някои наши познайници, но много добър човек.
Та той казваше за тоя вал, че ако не е сложен както трябва, то и помпата няма да работи добре.
Смях се добре на това твърдение, но....
Помпата си има една честота, която е пропорционална на въпросния вал.
Един гаден резонанс и помпата вместо да черпи и нагнетява, просто ще си трака!
Тъпотийка, ама не съвсем!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
Comment